De Voordelen van Cybersecurity

Het is tegenwoordig best wel cliché om te zeggen dat alles online gedaan wordt, dit omdat de meeste mensen het gevoel hebben dat dit al meer dan 10 jaar zo is. Echter is het gebruik van de online wereld het afgelopen jaar nog meer gestegen, ik hoef denk ik niet meer uit te leggen dat dit door de Corona pandemie komt. Mensen werken nog meer thuis, kinderen studeren vanuit huis, en er wordt nog meer online geshopt. Cyber criminelen smullen bij deze gedachte, en daarom is cybersecurity nog belangrijker geworden. Het is als particulier, en bedrijf zijnde dan ook zeker geen overbodige luxe om contact op te nemen met een ICT dienstverlener. Een ICT dienstverlener kan jou in contact brengen met een cybersecurity specialist, die weet precies hoe jij jouw data kan beschermen.

Waarom Cybersecurity

Met een goede cybersecurity specialist in huis zijn jouw zorgen een stuk minder. Criminelen zijn dol op bedrijfsdata, en je ziet daarom ook vaak dat er grote datalekken zijn geweest. Dit omdat bedrijven vaak veel persoonsgegevens op hun servers hebben staan. Criminelen kunnen misbruik maken van deze gegevens, zoals het opzetten van realistisch ogende phishing berichten. Het is als bedrijf zijnde verplicht om datalekken te melden, je kunt dan ook enorme boetes krijgen wanneer blijkt dat je niet veilig omgaat met persoonsgegevens van derden.

Voordelen online beveiliging

  • Medewerkers kunnen veilig vanuit huis werken, en verbinding maken met de servers van het bedrijf.
  • Er kan veilig gebruik gemaakt worden van webapplicaties.
  • Minder kans op boetes vanwege datalekken.
  • Minder kans om opgelicht te worden door externe partijen, die via phishing jouw bedrijfsdata in hun voordeel kunnen gebruiken.

Voorbeelden van netwerkbeveiliging

Er zijn verschillende manieren om jouw bedrijfsnetwerk te beveiliging.

  • Modem en routers voorzien van MAC adres filtering, en een goed wachtwoord met de beste encryptie.
  • Wachtwoorden regelmatig veranderen, en je medewerkers deze ook laten veranderen.
  • Medewerkers vanuit huis verbinding laten maken met een VPN verbinding.
  • Inloggen op webapplicaties met twee factor authenticatie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, een specialist kan jouw netwerk beveiligen met vele technieken. Het inhuren van een specialist die jouw netwerk beveiligd is uiteindelijk goedkoper dan de boete voor het niet veilig omgaan met persoonsgegevens. Je moet er rekening mee houden dat er in de toekomst meer cyberaanvallen zullen zijn. Dit omdat bijvoorbeeld fysieke winkels aan het uitsterven zijn, daarom zullen er ook minder overvallen zijn. Criminelen gaan nu andere manier bedenken om aan geld te komen, één van die manieren is het verkrijgen van persoonsgegevens. Deze kunnen waardevol zijn voor het opzetten van phishing e-mails, smsjes, en telefoontjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *