Beleggen anno 2021? Let hierop!

Beleggen anno 2021? Let hierop!

Waar beleggen vroeger iets voor de vermogende Nederlander is, zien we dat het de laatste tijd ook steeds meer Nederlanders met een normaal inkomen zijn gaan beleggen. Het afgelopen jaar zijn er dan ook meer Nederlanders dan ooit begonnen met beleggen. Dit komt door twee hoofdredenen. Enerzijds krijgen we bijna geen cent meer voor ons spaargeld en anderzijds hebben we door de coronacrisis veel geld kunnen sparen. Dit gespaarde geld wordt vervolgens belegd omdat het op de spaarrekening niets oplevert. Omdat steeds meer Nederlanders zich aan beleggen wagen, geven we je in deze blog enkele tips omtrent beleggen.

Aandelen

Beleggen in aandelen is een relatief veilige vorm van beleggen. Dit komt omdat je geld investeert in een bestaande onderneming. De kans dat deze bestaande onderneming in de toekomst failliet gaat is relatief klein en daardoor zul je je geld nooit volledig kwijtraken. Als je belegt in gerenommeerde bedrijven die al decennialang bestaan zul je naast de koersschommelingen ook geld kunnen verdienen aan dividend. Dit dividend is vaak een percentage van je belegde vermogen en is al snel meer dan het percentage spaarrente dat je zult ontvangen. Wanneer je dus op zoek bent naar een veilige belegging, dan kunnen we je deze aandelen zeker aanraden!

Cryptocurrencies

Naast het veilige beleggen in aandelen zien we de laatste tijd ook een sterk groeiende populariteit op het gebied van beleggen in cryptocurrencies. Dit komt met name doordat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Met volatiel wordt de beweeglijkheid van de koers bedoeld. Zo kan de Bitcoin koers bijvoorbeeld op een dag wel tot tientallen procenten toe-of afnemen. Hierdoor kan relatief snel geld verdiend, maar ook verloren worden. Omdat mensen momenteel dus relatief veel spaargeld hebben en hier niet echt een bestemming voor hebben zien we dat dit steeds vaker in cryptocurrencies wordt gestopt. Het geld is op dat moment niet écht nodig en als men er dan 10, 20 of soms wel 30% op verliest is dit ook niet het einde van de wereld. Voordat je daadwerkelijk geld in cryptocurrencies investeert is het wel slim om de koersen van de afgelopen jaren in de gaten te houden. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat de Ethereum koers op een all time high staat, dan kun je over het algemeen even wachten tot de koers wat daalt. Zo dek je toch een klein beetje zekerheid in in een enorm volatiele markt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *